از زمان فوت استیو جابز تا کنون حدود ۸ سال میگذرد و این بدان معنی است که ۸ سال است دنیای تکنولوژی از وجود بنیان گذار بزرگ اپل و پیکسار بی بهره است. خیلی ها معتقد بوده و هستند که نبوغ بالای استیو جابز به علت درک عمیقی بود که وی از طبیعت بشر داشت و این موضوع در بسیاری از نقل قول های معروف او که رازهای موفقیت، نحوه زندگی و حتی شکست خوردن را در بر دارد، منعکس گردیده است. در ادامه مطلب ” ۱۵ نقل قول الهام بخش از استیو جابز “ با ما همراه باشید.
۱۵ نقل قول الهام بخش از استیو جابز
یکی از مشهور ترین نقل قول های او ” گرسنه بمان، احمق بمان “ است. شعاری که به گفته خود استیو جابز، او در زندگی همیشه به دنبالش بوده است. اگر به این نقل قول به صورت سطحی بنگریم، شاید معنی خاصی نداشته باشد، اما منظور از گرسنه بمان از دیدگاه استیو جابز، این موضوع است که شما باید همیشه عطش یادگیری را در خود حفظ و به دنبال چیزهای جدید باشید.
منظور از احمق بمان هم از دیدگاه استیو جابز، این مورد است که هیچ وقت فکر نکن همه چیز را میدانی. بعضی اوقات شاید لازم باشد که به صدای قلبت هم گوش کنی. گزیده ای از معروف ترین نقل های قول های استیو جابز، بنیان گذار کمپانی اپل به شرح زیر است:
* این موضوع برای من هیچ ارزش و اهمیتی ندارد که ثروتمند ترین فرد قبرستان باشم. آنچه برای من ارزشمند است این موضوع است که زمانی که میخواهم به رختخواب بروم، بدانم که امروز کار خارق العاده ای انجام داده ام. استیو جابز شخصی بود که همیشه ثروت بالایی داشت و زمانی ثروتش از ۱۰ میلیارد دلار هم فراتر رفته بود اما هیچ گاه به دنبال پر کردن جیب خود نبود و علاقه داشت تا بهترین و بی نقص ترین محصولات را تولید کند.
* چیزهایی که من در زندگی دوست دارم اکثرا رایگان هستند. از نظر من با ارزش ترین منبع ما در زندگی، زمان است. من معتقدم زمان باید برای موضوعات مهم مورد استفاده قرار گیرد. به طور مثال از نظر من زمان باید برای خانواده صرف شود و این موضوع ارتباطی به میزان درآمد ما ندارد.
* جابز میگوید، من از پیکسار به اپل بر نگشتم تا ثروت اندوزی انجام بدهم. من انسان بسیار خوشبختی در زندگی بوده ام و ثروتمند هم شده ام. زمانی که سنم ۲۵ سال بود، ۱۰۰ میلیون دلار پول داشتم. آن زمان با خودم خلوت کردم و قراری با خودم گذاشتم تا این موضوع بر روی کارم تاثیر نگذارد. من ثروت را دوست دارم اما هیچ گاه به آن طوری نگاه نمیکنم که میزان هوش من را اندازه گیری کند. او پس از بازگشت به اپل بنیان گذار محصولات انقلابی متعددی مانند آیفون، آیپاد، آیپد و تا حدودی اپل واچ بود.
* ما برای انجام همه ی کارها فرصت پیدا نخواهیم نمود، زیرا زندگی کوتاه است و روزی فرا میرسد که انسان میمیرد. پس کاری که ما با زندگی مان میکنیم بهتر است درست بوده و ارزشش را داشته باشد. او در ادامه تاکید میکند: کاری که ما در زندگی انجام میدهیم باید معنی داشته باشد. ما باید برای انجام هر کاری فکر کنیم و هیچ وقت کاری را بدون فکر کردن انجام ندهیم.
* زمان برای همه محدود است، پس سعی نکنیم به روش دیگران زندگی کنیم. حاصل زندگی کردن به روش دیگران معمولا تعصب است که نتیجه ی خوبی نیست. اجازه ندهید سر و صدای افکار و اعتقادات دیگران ندای درون شما را خاموش کند. همیشه جرات این را داشته باشید که به دنبال قلب و درک خود بروید. این دو دقیقا میدانند که شما میخواهید در آینده چه بشوید. جابز در سخنرانی که در سال ۲۰۰۳ در دانشگاه استنفورد داشت، همه مردم را به آزادانه اندیشیدن تشویق نمود. او شخصی بود که از دانشگاه انصراف داد اما کلاس هایی را که در دانشگاه به آن ها علاقه داشت را ادامه داد، به خصوص کلاس هایی که جنبه هنری داشت و نتیجه آن هم طراحی فوق العاده محصولات اپل بود.
* به نظر من زمانی مه شما کاری را انجام دادید و نتیجه اش خوب از آب درآمد، باید کار بعدی که میخواهید انجام دهید، بهتر از کار قبلی باشد. از من میشنوید، زیاد روی کار خوب قبلی نمانید و به جای آن به دنبال موفقیت بعدی باشید. جابز کسی بود که هیچ گاه بر روی موفقیت های روز افزونش مانور نمیداد و سریعا پس از موفقیت یک پروژه، به سراغ پروژه بعدی میرفت. اگر استیو جابز بر روی موفقیت آیپاد و مک مکث میکرد، هیچ گاه آیفون و آیپد ساخته نمیشد.
۱۵ نقل قول الهام بخش از استیو جابز
* اگر شما یک نجار باشید و وسیله ای زیبا ساخته باشید، دلتان نمیخواهد که از تخته سه لا برای پشت آن استفاده کنید، حتی اگر این تخته سه لا رو به دیوار باشد و کسی آن را نبیند. شما خودتان میدانید که آن تخته سه لا آنجاست، پس به جای آن از یک چوب خوب و مرغوب استفاده کنید. شما برای اینکه بتوانید محصول خوب تولید نموده و شب را راحت بخوابید باید کیفیت و مرغوبیت را همه جا لحاظ کنید. استیو جابز یک هنرمند واقعی بود و حسش فراتر از آن چیزی بود که مشتری میتوانست درک کند. جابز روی طراحی زیبای مدارهای الکتریکی مک پافشاری بسیاری نمود و اعتقاد داشت زیبایی آن به بهبود محصول کمک میکند. این موضوع در صورتی بود که تقریبا کسی آن قطعه را نمیدید و در این موضوع میتوان دقت و حساسیت جابز را مشاهد نمود.
* طراحی فقط آن چیزی مه به نظر میرسد و دیده میشود نیست. طراحی در واقع نحوه کارکرد است. جابز یک مدیر معمولی نبود و به نحوه کارکرد محصولاتش اهمیت میداد. او در اغلب طراحی ها در کنار جانی آیو نقش بسزایی داشت.
* شما قادر نیستید با نگاه انداختن به آینده، از اتفاقاتی که در گذشته افتاده سر در بیاورید و آن ها را بهم متصل کنید. شما زمانی میتوانید آن ها را درک کنید که به گذشته نگاهی انداخته باشید. شما باید بدانید کارهایی که در گذشته انجام داده اید به طریقی در آینده معنی پیدا خواهد کرد و به این موضوع اعتماد کنید. هر کس اعتقاداتی دارد، شما هم به اعتقادات خود اطمینان کنید، مواردی مثل زندگی، سرنوشت، حس درونی، کارما یا موارد دیگر.
* نهایتا همه چیز به سلیقه شما بر میگردد. به تلاش در راستای اینکه خودتان را در معرض بهترین چیزهایی که بشر انجام داده قرار داده اید. پیکاسو یک جمبه ی مشهور دارد که میگوید: هنرمندان خوب کپی میکنند و هنرمندان بزرگ میدزدند. ما هیچ گاه از اینکه ایده های خوب و عالی را میدزدیم، شرمنده نشده ایم. جابز میگوید: چیزی که مکینتاش را با بقیه دستگاه ها متمایز کرد تیمی بود که روی آن کار کرده بودند. تیمی که اعضای آن را هنرمندان، آهنگسازان، شاعران، جانور شناسان و تاریخ دان هایی بودند که جز برترین دانشمندان حوزه تکنولوژی و کامپیوتر هم بودند، تشکیل میدادند.
تفاوت برندینگ اپل از نگاه استیو جابز
از نظر من چیزی که اپل را نسبت به بقیه ی برند های خوب خاص کرد، توجه ویژه به طراحی بود. جابز همیشه سعی داشت تا کسانی که در بخش طراحی کار میکردند را به سمت های شغلی بالاتر ارتقا دهد و دستمزدشان را افزایش دهد. همین کار وی باعث شد تا محصولات فوق العاده ای مثل آیفون و آیپد عرضه شوند.
* این که محصولات را بر اساس نظر یک جامعه آماری از مشتریان طراحی کنیم، واقعا سخت است. بسیاری اوقات مردم نمیدانند از یک محصول چه میخواهند یا اینکه در آینده، آن محصول به چه سمتی پیش خواهد رفت. منشا این صحبت به صحبت هنری فورد بر میگردد که گفته بود: اگر از مردم میپرسیدیم که به چه چیزی احتیاج دارند همه جواب میدادند، درشکه هایی با اسب های سریع تر. جابز معتقد بود که باید محصولات نوآورانه بسازیم و بعد آن ها را به مردم معرفی کنیم تا آن ها خودشان متوجه شوند که چرا به این محصول نیاز دارند و باید از آن استفاده کنند.
* زمانی که هفده سالم بود یک نقل قول را شنیدم که میگفت، اگر هر روز طوری زندگی کنیم که انگار روز آخر عمرمان است، روزی این تصور به واقعیت تبدیل میشود. این موضوع روی من تاثیر بزرگی داشت و از آن روز هر زمان که در آینه به خودم نگاه میکنم از خودم میپرسم، اگر امروز روز آخر زندگی من باشد باز هم کارهایی را که امروز میخواهم انجام دهم باز هم انجام میدهم یا خیر. هر وقت چند بار این سوال را پرسیدیم و چند بار جوابش نه بود، آن زمان، وقت تغییر فرا رسیده است. یکی از مسائلی که جابز به آن معتقد بود، مسئله مرگ بود. او معتقد بود مدت زمان زندگی کوتاه است. در این مدت هرچه بدست بیاوریم به همان مدت کوتاه مربوط است و باید کاری کنیم تا دستاوردهای ما به این مدت کوتاه محدود نشود.
* من به یک سری از کارهایی که نکرده ام هزار بار بیشتر از کارهایی که کرده ام افتخار میکنم، زیرا نوآوری گاهی اوقات به معنی نه گفتن است. طراحی به معنی انتخاب کردن است و جابز بهترین ها را انتخاب میکرد.
* کسی علاقه به مردن ندارد. حتی کسانی که می خواهند به بهشت بروند، آن ها هم علاقه ندارند تا بمیرند و به بهشت بروند. با این حال مرگ بخشی از سرنوشت انسان است و هیچ کس تا کنون از آن رهایی نجسته است. مرگ بزرگترین مساله ی زندگی و مهم ترین عامل تغییر آن است. مرگ بدین معنی است که کهنگی می رود و طراوت می آید.
* اصل و اساس اپل تولید محصولات مصرفی برای مشتری هاست. مشتری کسی است که به ما نظر مثبت و منفی میدهد و او آن کسی است که ما درباره اش فکر میکنیم. وظیفه ی ما این است که مسئولیت کل تجربه ی کاربری را بر عهده بگیریم. اگر کاری انجام دادیم و درست از آب در نیامد، خیلی راحت تقصیر ماست.
اپل شرکتی است که نسبت به تجربه ی کاربری مشتریانش وسواس دارد و این نگرش مستقیما از نگرش استیو جابز الهام گرفته شده است.
ترجمه شده از: lifehack