۸ استراتژی برای تولید محتوا و سئو سایت
از وقتی که الگوریتمهای هامینگ برد و رنک برین به روز رسانی شدند تا با نیازهای مخاطبین همخوانی مناسب داشته باشند، در اولویت اصلی بسیاری از متخصصین تولید محتوا و سئو شده قرار گرفته اند.
اغلب افرادی که در این حوزه فعالیت میکنند، فکر میکنند که صرفا با جستجوی کلمه کلیدی قبل از تولید محتوا، میتوانند محتوای مورد نیاز کاربران را در اختیار آنها قرار دهند که البته این روش مشکلاتی دارد که از مهم ترین آنها میتوان به این اشاره کرد که مخاطب، صرفا با جستجوی کلمات کلیدی تمام نیازهایش در مورد محتوای دلخواه خود تامین نمیشود.
همچنین صرفا بررسی در مورد کلمات کلیدی شما را به اشتباه خواهد انداخت و ممکن است باعث شود محتوایی تولید که مورد نیاز سایت شما نیست، البته به شکل مقطعی شاید بازدید سایت شما را بالا ببرد اما باید دید که این افزایش بازدید به بازدید کارآمد تبدیل خواهد شد یا خیر.
تغییر ساختار از تولید محتوایی که محوریت آن کلمات کلیدی است به محتوایی که کاربر محور باشد، به سایت شما این توانایی را میدهد که خود را تغییر داده و به روز کند، الیته اهمیت جستجوی کلمات کلیدی همواره پابرجاست اما بعد ازینکه نیازسنجی کامل در مورد مخاطبین خود و البته برندتان را انجام داده باشید.
درواقع بهترین شیوه تولید محتوا همین است و اغلب متخصصین سئو از همین شیوه استفاده میکنند.
شما باید ببینید مخاطبین شما از چه مسیری به وب سایت شما دسترسی دارند و آیا تنها راه آنها برای دسترسی به شما جستجو است که البته قطعا اینگونه نیست و اگر میخواهید مسیر و اصول درست برنامه بازاریابی که باعث می شود لیدهای خود را رهگیری کنید نباید نگاهتان فقط به بررسی کلمات کلیدی خلاصه شود.
۸ استراتژی برای تولید محتوا و سئو سایت
۱- روند تولید محتوا باید برای چه نیازهایی پاسخگو باشد :
- شناخت مخاطبین اختصاصی
- آشنایی با نیازها و درخواستهایی که مخاطبینمان دارند.
- چه نوع محتوایی خوراک اصلی مخاطبی ما است
- محل برقراری مکالمات مخاطبینمان را پیدا کنیم
- تخصص شاخص برند ما چیست
- نحوه تطبیق تخصص خودمان با نیازهای مخاطبین را پیدا کنیم
۲- یافتن مسیر خاص برای جهت دهی محتوا
شما باید در محتوای خود ویژگیهای خاصی بگنجانید که شاهراهی باشد بین برند شما و نیازها و مشکلاتی که مخاطبینتان دارند. این فرایند “جهت گیری محتوا” نام دارد. این روند درواقع به معنی گزینش یک موضوع کلی و همسو کردن آن با اهداف خودتان است.البته تعریف تخصصی برندتان امری بسیارخاص و پیچیده خواهد بود.
اغلب برندها برای متمایز کردن خودشان سعی دارند از محصولات خود استفاده کنند اما در صورت وجود رقیبی که مشابه محصولات آن برند را عرضه میکند این روش کارساز نخواهد بود و چون به این موضوع پرداختیم که باید به محتوای خود جهت دهی خاص خودتان را بدهید این روش یک روش محدود کننده برای محتوای شما خواهد بود.
متخصصین سئو معمولا حتی اگر یک کلمه کلیدی (که از کلمات کلیدی محبوب باشد) با هسته اصلی محتوا تناسب کافی را نداشته باشد، آن را حذف نمیکنند و فرصت استفاده برای تولید محتوا در مورد آن کلمه را از دست نمیدهند تا ورودی ارگانیک سایت را افزایش دهند. ولی ممکن است این کلمات، نیازهای مخاطبین برند شما را پوشش ندهند. پس باید دید که ورودی سایت شما از آن کلمات چه میزان توان این را دارد که مخاطب مناسب برای شما جذب کند و آیا این میزان بدست آمده توسط این کلمات کلیدی آنقدری هست که ارزش تولید محتوا و دور شدن از هسته اصلی محتوای شما را داشته باشد یا خیر.
۳-نحوه جهت دهی مناسب به تولید محتوای خود
تعیین اهداف
اول از همه به هدف و انتهای کار خود فکر کنید و از خود بپرسید هدف نهایی شما چه خواهد بود؟ آیا قصد شما این است که لیدها را افزایش دهید یا هدف شما رسیدن فروش به عدد خاصی است و یا هدف شما این است که مخاطبین بیشتری جذب کنید؟ با این کار درخواهید یافت که باید چه نوع محتوایی تولید کنید و فراخوانهای مورد نظرتان باید به چگونه باشند.
به طور مثال هدف کسب و کاری مانند نمایشگاه خودرو این است که افراد را به نمایشگاه بیاورد تا خرید کنند. در محتوای چنین کسب و کاری به لینک کردن یا فراخوان خاصی نیاز نیست. صرفا باید سوالات متداولی که افراد در مورد روند خرید خودرو دارند پاسخ داده شود و از المانهای قابل درک استفاده شود تا اطمینان بیشتر افراد را حاصل کند و نشان دهند که برخورد بسیار مناسبی با مشتریان دارند. جلب اعتماد در چنین مشاغلی مهمترین بخش کار است.
۴-با مخاطب های اصلی خود و نیازهایشان آشنا شوید
یکی از مهمترین مراحل یافتن مخاطبینی است که میخواهید با محتوای شاخص خود هدف قرار دهید. افراد بسیاری وجود دارند که در این مرحله مهم توانایی کمک رسانی به شما را دارند. به طور مثال نیروهای درون سازمانیتان مثل بخشهای زیر :
- سرویس دهی به مشتریان
- فروش
- پشتیبانی فنی
- مدیریت محصول
- بازاریابی محصولات
- بازاریابی شبکههای اجتماعی
طبعا افراد و گروههای بسیاری هستند که بیشتر از سایرین با مشتریان در تعامل هستند. پس دریابید که مخاطبین هدف، درگیر چه مشکلاتی هستند و کمک به آنها با چه تولید محتوایی حاصل میشود. خودتان هم با جستجو در انجمنها و شبکه های اجتماعی به بررسی عوامل بپردازید.
همچنین گروههای مرتبط و فعال بسیاری در فیلد کاری شما هستند که در شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک و لینکدین فعالیت دارند و قطعا متوجهید که با پاسخ دادن به نظرات مخاطبان میتوانید مطالب مختلفی تولید کنید.
برند شما چه تخصص شاخصی دارد که آن را متمایز میکند؟
در این مرحله باید بررسیهای عمیقتری انجام دهید و دریابید که چه چیزهایی برند شما را متمایز میکنند. قطعا خود محصول به تنهایی باعث متمایز شدن شدن برند شما نمیشود. پس باید در این مرحله حوزههای تخصصی مربوط به موضوع را شناسایی کرده و جایگاهشان را در مجموعه مشخص کنید. به علاوه به مراحل تولید و توسعه محصولاتتان هم فکر کنید.
ممکن است تخصصهایی که در بدو امر خوب به نظر نرسند، برای شما کارساز شوند
“جهت گیری محتوا” را مشخص کنید
در این مرحله پاسخ پرسشهای شماره ۲ و شماره ۳ در روند تولبد محتوا را کنار هم قرار دهید تا زاویه منحصربه فرد محتوای خودتان را مشخص کنید.
طبق جهت گیری محتوای خود، لیست موضوعات محتوای بالقوه را تعیین کنید
در این مرحله به انتخاب موضوعات مناسب میرسیم. بعد از تعیین جهت گیری محتوا، یافتن موضوعاتی که باید به تولید محتوا برای برندتان ختم شود آسان تر خواهد شد. علاوه بر این موضوعات انتخاب شده در این مرحله همانهایی هستند که برای مخاطبین مهمترند. میتوانید از افراد و تیمهایی مثل تیم فروش، مدیریت محصولات و پشتیبانی کمک بگیرید. فقط قبل از مشورت و رایزنی با این افراد حتما جهت گیری محتوا را برای آنها مشخص کنید تا مطمئن شوید حین رایزنی از مسیر اصلی خارج نمیشوید.
۵-تحقیق و بررسی درباره کلمات کلیدی را کامل کنبد
حالا که لیستی از موضوعات درخور و مناسب آماده کردید، زمانش رسیده است که تحقیق عمیق تری درباره کلمات کلیدی دنباله دار انجام بدهید و دقت تناسب کلمات کلیدی با موضوعات تعیین شده را بالا ببرید.
ابزارهای مختلفی هستند که میتوانند به انجام این کار کمک کنند. در ادامه با چند نمونه از آن ها آشنا میشویم:
- Moz Keyword Explorer: اگر این ابزار را در اختیار دارید میتوانید از آن برای شناسایی کلمات کلیدی به صورت سئوالی استفاده کرده، نگاهی به کلمات کلیدی رقابتی انداخته و سایر کلمات کلیدی مرتبط با موضوعات مورد نظرتان را پیدا کنید.
- Keywordtool.io: از ابزارهایی است که فقط برای شناسایی کلمات کلیدی کاربرد دارد و با استفاده از آن میتوانید به ازای هر موتور جستجو به تحقیق درباره کلمات کلیدی بپردازید. مثلاً اگر به دنبال کلمات کلیدی مورد استفاده در YouTube یا App Store هستید، این ابزار میتواند کمک زیادی به شما کند.
- Ubersuggest.io: با نوشتن یک کلمه کلیدی در این ابزار، لیستی از ایده های مختلف به ترتیب الفبا در اختیارتان قرار میگیرد.
۶-برای مطالب تقویم زمان بندی دقیق تهیه کنید
بر اساس تحقیقات انجام گرفته درباره کلمات کلیدی، یک تقویم برای مطالبتان تهیه کنید. حتما اطمینان حاصل کنید که کلمات کلیدی هدف را در این تقویم گنجانده اید و اگر شخص دیگری مسئول تولید محتوا است،از این کلمات کلیدی مهم آگاه باشد.
دو منبع مناسب برای شروع کار عبارتند از:
- قالب های مختلف زمانبندی مطالب که به صورت رایگان قابل استفاده هستند.
- قالب های رایگان تقویم موسسه Content Marketing Institute
۷-چگونگی تحلیل نتایج و میزان موفقیت ایجاد شده را مشخص کنید
بعد از تعیین نوع محتوایی که قرار است تولید کنید، باید نحوه تحلیل موفقیتتان را هم مشخص کنید. مثلا اگر تمرکز شما بر تولید لید بیشتر است، باید تلاش کنید سطح لیدهای به وجود آمده توسط محتوا و نرخ تبدیل این لیدها به فروش در یک بازه زمانی خاص را مشخص کنید. همچنین میزان ترافیک اصلی محتوایی که به تبدیل منجر نشده بود را هم مشخص کنید. اگر حجم ترافیک این محتوا بی تناسب با لیدها رشد یا کاهش داشت، در این صورت باید محتوایی که تبدیل خوبی داشتند یا نداشتند را عمیق تر بررسی کرده و بعد روش کارتان را به تناسب آن تغییر دهید.
۸-تولید محتوا را شروع کنید
به مرحله نهایی رسیدیم که اینجا دیگر تمام مقدمات لازم فراهم شده و زمان تولید محتوا فرا رسیده است که این بخش، لذت بخشترین قسمت کار است! بعد از اینکه جهت گیری محتوا مشخص شد و تحقیق درباره کلمات کلیدی انجام گرفت، اطلاعات مورد نیاز و تحقیقات لازم را انجام دهید و تعیین کنید محتوای تولیدی چگونه خواهد بود.
بهتر است بر اساس جهت گیری محتوا و چشم انداز رقابتی کلمه کلیدی اولیه، یک مقاله به فرم “چطور؟” با اصطلاحات غیر فنی تولید کنیم که به افرادی که تازه به این حوزه وارد شده اند کمک کنیم.
منبع moz.com