در انتهای هر سال میلادی، اینتربرند (مرجع رنکینگ برندها) گزارشی مبنی بر ارزش سهام برند و معرفی ۱۰۰ برند برتر دنیا منتشر می کند. در آخرین گزارش اینتر برند که مربوط به سال ۲۰۱۹ می باشد، همچنان اپل در صدر برترین برندهای دنیا قرار دارد. برند اپل از سال ۲۰۱۲ هر سال با رشد ارزش سهام برند همراه بوده که بیشترین رشد آن مربوط به سال ۲۰۱۵  می باشد؛ با افزایش ۴۳ درصدی. در ادامه مطلب ” ۱۰۰ برند برتر ۲۰۱۹ از نگاه Interbrand “ با ما همراه باشید.

تحلیل برند فیسبوک

اما نکته ی قابل تأمل تحلیل اینتربرند از سال ۲۰۱۳ تا کنون می تواند فیسبوک باشد! فیسبوک در سال ۲۰۱۳ با ۴۳ درصد افزایش در جایگاه پنجاه و دوم اینتر برند قرار گرفت. در سال ۲۰۱۴ بیشترین رشد را در در بین تمام برند ها به ثبت رساند و با ۸۶ درصد افزایش ارزش سهام برند به جایگاه ۲۹ رسید. در سال بعد نیز با ۵۴ درصد افزایش به جایگاه ۲۳ رسید و در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ نیز با ۴۸ درصد افزایش به رتبه ی هشتم برترین برندهای دنیا رسید.

اما پس از دادگاه مارک زوکربرگ در سال ۲۰۱۸ و رسوایی اطلاعاتی که وی به بار آورد و اطلاعات محرمانه کاربران فیسبوک را در اختیار مقامات امنیتی آمریکا قرار داده بود، سال ۲۰۱۸ با کاهش شش درصدی ارزش سهام برند خود مواجه شد و به جایگاه نهم تنزل یافت! برندی که از سال ۲۰۱۲ در حال رشد بود، به ناگهان در یک سال رشد منفی را تجربه کرد و امروز و در پایان سال ۲۰۱۹ به جایگاه چهاردهم رسیده است (با رشد منفی ۱۴ درصدی)!!

قدرت سخن پراکنی در برندینگ

ناملموس بودن برند دقیقا به همین معناست. یعنی یک ذهنیت و تصویر بد از شما و برند شما، جایگاه شما را در میان مخاطبان، به طور چشمگیری تحت تاثیر قرار می دهد و اثر بدی بر ذهنیت مخاطبان می گذارد. همانطور که یک تفکر مثبت می تواند جایگاه شما را در میان مخاطبان بالا ببرد. این دقیقا قدرت Publicity است.

تحلیل برند کوکا کولا

از دیگر نکات جالب توجه این رنکینگ که هر ساله منتشر می شود، برند کوکا کولاست. برند کوکا کولا تا سال ۲۰۱۲ در صدر برترین برند های دنیا قرار داشت. اما به تدریج و از سال ۲۰۱۰ که برند اپل در جایگاه دهم برترین برند های دنیا قرار داشت، خود را به صدر این رنکینگ نزدیک کرد و در سال ۲۰۱۳ با ارزشی به میزان ۹۸۳۱۶ $m جایگاه خود را در صدر اینتربرند تثبیت کرد و از سال ۲۰۱۳ نیز تا کنون در صدر برترین برند های دنیا قرار گرفته است. در همین زمان و در سال ۲۰۱۳ برند گوگل نیز با تثبیت کردن جایگاه خود در رده ی دوم، کوکاکولا را پشت سر گذاشت و اکنون و در سال ۲۰۱۹ برند کوکاکولا در رده ی پنجم اینتربرند قرار دارد.

تحلیل برند آمازون

از دیگر شگفتی های این رنکینگ می توانیم به برند آمازون اشاره کنیم… برند آمازون در سال ۲۰۱۰ اصلا در میان یکصد برند دنیا قرار نداشت و برند رقیب آن E-bay در رده ی ۴۳ قرار داشت. اما آمازون به یکباره از سال ۲۰۱۱ خود را در میان یکصد برند برتر دنیا قرار داد و با ۳۲% افزایش سهام برند، وارد صد برند برتر دنیا شد و در رده ۲۶ دنیا قرار گرفت!!

آمازون در سال ۲۰۱۲ با ۴۶% افزایش سهام برند به میزان ۱۸۶۲۵ $M در رده بیستم این رنکینگ قرار گرفت؛ سال ۲۰۱۳ به رتبه ۱۹ ارتقاء یافت. سال ۲۰۱۴ نیز مجددا با رشد ۲۵ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۳ به رده پانزدهم رسید. در سال ۲۰۱۶ همچنان با رشد خیره کننده خود با ۲۹ درصد افزایش نسبت به سال قبل خود به رده دهم ارتقاء یافت.

در سال ۲۰۱۶ با رشد ۳۳ درصدی به جایگاه هشتم رسید. در سال ۲۰۱۷ با ۲۹ درصد افزایش نسبت به سال قبل خود با ارزشی به میزان ۶۴۷۹۶ $m به رده پنجم رسید. در سال ۲۰۱۸ با رشد خیره کننده و چشمگیر خود، ارزش سهام برند خود را ۵۰ درصد افزایش داد و به رده ی سوم رسید و سال ۲۰۱۹ نیز با حفظ جایگاه خود در رتبه ی سوم، امروز ارزشی به میزان ۱۲۵۲۶۳ $M را داراست.

اهمیت ریبرندینگ

پیام دیگری که می توانیم از این رنکینگ دریافت کنیم، بحث تغییر در دنیای امروز است. اگر شما با بازار امروز تغییر نکنید، قطعا نابود خواهید شد و از بین خواهید رفت! برند نوکیا در سال ۲۰۱۰ در رتبه ی هشتم برترین برند های سال ۲۰۱۰ قرار داشت! (درست ۹ پله بالا تر از برند اپل!)

اما در سال ۲۰۱۱ برند اپل در جایگاه هشتم و برند نوکیا با پانزده درصد کاهش سهام برند، در رده چهاردهم قرار گرفت! این افول در سال های بعد برای نوکیا همچنان ادامه داشت و در سال ۲۰۱۲ مجددا با کاهش شانزده درصدی به رتبه ی نوزدهم تنزل یافت. این تنزل جایگاه در سال ۲۰۱۳ به بدترین شکل ممکن اتفاق افتاد و با کاهش ۶۵ درصدی ارزش سهام به جایگاه ۵۷ رسید. در سال ۲۰۱۴ به رتبه ی ۹۸ رسید و کاملا از چرخه ی رقابت با سایر برند ها حذف شد…

از دیگر نکات آموزنده ای که در این رنکینگ می توانیم دریافت کنیم و ببینیم، اصل مهم و قابل تأمل “ریبرندینگ” است. سال ۲۰۱۳ برند DELL به طور کامل از میان یکصد برند برتر دنیا خارج شد و تا سال ۲۰۱۸ نیز هیچ جایگاهی در این رنکینگ نداشت. اما در سال ۲۰۱۹ به یکباره خود را بالا کشید و در جایگاه شصت و سوم این رنکینگ قرار گرفت. این نکته تنها یک پیام را به ما می دهد و آن بیانگر طراحی مجدد اصول برنامه بازاریابی و تبلیغات یکی از بزرگترین و معتبر ترین شرکت های دنیاست که یک دوره چهار ساله را در تبلیغات و برندینگ خود، باز طراحی کردند.

آخرین نکته ی قابل تأمل اینتربرند در سال ۲۰۱۹ ، قرار گرفتن دومین شبکه ی اجتماعی بعد از فیسبوک در این رنکینگ است: لینکدین!

لینکدین بالاخره توانست پس از سال ها خود را در جمع یکصد برند برتر دنیا قرار دهد و در جایگاه ۹۸ این رتبه بندی قرار بگیرد.

موسسه کسب و کار آیا دوره دیجیتال مارکتینگ برگزار می کند.

بنر شخصیت شناسی mbti