رهبران یا بهترست بگوییم مدیران، میدانند که عدم ثبات در جهان، محل کار و زندگی شخصی، مدیریت و حفاظت یک شرکت یا تیم را میتواند به چالشی دلهره آور و پیچیده تبدیل کند. در زمان بحران، رهبران برای عبور از بحران پیش آمده به چیزی که در دسترس است روی میآورند و اغلب منابع دیگر را از دست میدهند. کوچینگ در شرایط بحران رویکردی پیشگیرانه و قدرتمند است و از طرفی توانایی این را دارد که فرایند مدیریت بحران را به رهبری سازنده بحران تبدیل کند. این رویکرد سازنده در دوره کوچینگ توسط مربیان کسب و کار تدریس می شود.
همه سازمانها در طول دوران حیات خود بحران را تجربه میکنند. در مواقع بحران سازمان، مدیران به طور طبیعی به عملکرد برنامه ریزی شده و یا از پیش تعیین شده برای تضمین حفظ داراییها، مراقبت از کارکنان، بررسی زنجیرههای تأمین و تجدید نظر در پیش بینیهای مالی روی میآورند. ممکن است به اینکه به مشتریان خود اطلاع رسانی کنند فکر کنند و یا برنامه ریزی استراتژی انجام دهند.
میتوان گفت این اقدامات به طور سنتی مدیریت بحران موثر محسوب میشود. فرایندی که طی آن یک سازمان با یک رویداد مخرب و غیرمنتظره که تهدیدی برای آسیب رساندن به سازمان یا ذینفعان آن است، روبرو میشود. به همین منظور دوره DBA با هدف ایجاد راهکار استراتژیک و سنجیده برای حل چالش و بحران شرکتی به کمک مدیران خواهد آمد.
بحران می تواند منجر به نوآوری ، ایجاد فرصت و اصلاحات شود
به پیشنهاد جرمی گوتچه، آینده نگر و پیش بینی کننده روند، بحران منجر به هرج و مرج می شود، اما این هرج مرج آن چیزی نیست که از نظر ما منفی باشد. در واقع، این هرج و مرج میتواند منجر به نوآوری، ایجاد فرصتها و اصلاحات شود. کوچینگ در شرایط بحران از این رو امری بسیار مهم برای سازمانهاست.
اینجاست که مدیریت راهبردی کسب و کار MBA برای مدیریت و اجرای راه حل ارایه شده جهت رفع بحران به میان میآید. رهبری موثر بحران، توانایی این را دارد که مزایای بالقوه ای را در عواملی نشان دهد که در نگاه اول فقط به نظر نگرانی و ایراد به نظر میرسند. رهبرانی که این موضوع را بدانند اینکه چگونه هرج و مرج میتواند قوانین را عوض کند به کمک وفاداری کارمندان و مشتریان میتوانند از بحرانها، قوی تر بیرون آیند.
از دیگر نتایج بالقوه هرج و مرج و بی نظمی، یادگیری است. بحران در واقع به عنوان یک راه منحصر به فرد برای رهبران است تا عملکردهای سازمان خود را بررسی کرده و بتوانند در مورد اینکه کدام رفتارها، نگرشها و باورها را باید در آینده برای سازمان در نظر بگیرند و کدام را تغییر بدهند، تصمیم بگیرند.
افراد برای این که بتوانند در مواقع بحرانی توان رهبری داشته باشند، باید چه مهارتهایی کسب کنند؟ تاب آوری بخشی از معادله است. ارتباط واضح، شایستگی، آرامش و همدلی جز ویژگیهای با اهمیت فوق العاده است. اما چگونه می توان این ویژگیها را توسعه داد؟ پیشنهاد میکنیم، مقاله منشور اخلاقی در رضایت مشتری را مطالعه کنید.
کوچینگ در شرایط بحران می تواند تفاوت چشمگیری در شرایط ایجاد کند
میتوان گفت کوچینگ روش مشارکتی قابل تامل است که از مشتریان در دستیابی به حداکثر پتانسیل های حرفه ای و شخصی حمایت میکند. کوچینگ یک شریک در تفکر، پاسخگو و یک کاتالیزور است که مشتریان را به سمت اهدافشان راهنمایی میکند. روش های ارایه شده در مقاله ویژگیهای یک کوچینگ موفق در تیم سازی چیست؟ به شما در مورد استفاده از اهداف مشتری در امر مدیریت کارمندان کمک خواهد کرد.
مربیان به افراد کمک میکنند تا مسیر دستیابی به اهداف و ایجاد نتایج مطلوب را ترسیم کنند. یک مربی میتواند با یک فرد یا تیم همکاری کند و به او کمک کند تا شرایط طبیعی ترس و نا امنی را در جهت بهینه و ایجاد راه های جدید استفاده کند. همچنین یک مربی حرفه ای آموزش دیده است که بداند کجا حمایت اضافی، مشاوره، روانشناسی ممکن است برای گذر از بحران ضروری باشد.
هنگام روی دادن بحران، تمرکز بر آنچه در حال حاضر اتفاق افتاده است آسان است. با کمک یک کوچینگ، رهبران سازمانی میتوانند نگاه به جلو داشته باشند و نه تنها با فوریتها روبرو شوند بلکه برای تغییرات آینده نیز آماده باشند. جهت سنجش میان آمادگی فعلی خود جهت مقابله با استرس و چالش های رهبری آزمون استرس هولمز – راهه به صورت رایگان انجام دهید.
رهبری بحران مستلزم داشتن توانایی پیش بینی آینده ، هوش موفقیت و ایجاد بستری برای حرکت پیشاپیش بحران است. یک مربی و کوچینگ در شرایط بحران میتواند فرضیهها را به چالش بکشد و به رهبران کمک کند تا آینده سازمان خود را دوباره ترسیم کنند. این امر مربیگری حرفه ای را به سرمایه گذاری اساسی در رهبری موثر بحران برای امروز و فردا تبدیل میکند.
فدراسیون بین المللی مربیگری International Coaching Federation بزرگترین سازمان جهان برای پیشرفت جهانی حرفه کوچینگ و تقویت نقش کوچینگ به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از یک جامعه پررونق است.
در سال ۱۹۹۵ تأسیس شد و بیش از ۳۵۰۰۰ عضو آن در بیش از ۱۴۰ کشور در جهت اهداف مشترک افزایش آگاهی در زمینه مربیگری و حفظ یکپارچگی این حرفه از طریق یادگیری مادام العمر و بالاترین استانداردهای اخلاقی فعالیت میکنند. ICF از طریق شش سازمان منحصر به فرد خود مربیان حرفه ای، مربی گری مشتریان، سازمانها، جوامع و جهان را از طریق مربیگری توانمند میکند.
منبع: دانشگاه هاروارد – Harvard Business Review
کوچینگ برای کارمندان
عموما کارمندان برای پذیرفتن نقش های مدیریتی که درگیری بیشتری نسبت به شغل کارمندی دارند، به دلیل ترس از جریمه شدن یا عدم اعتماد به نفس یا درگیری و ایجاد تعارض با دیگر مدیران دارد خودداری میکنند. در چنین مواقعی مدیران سازمان باید با برنامه ریزی و هدف گذاری همانند یک مربی ورزشی مهارت های لازم برای پذیرفتن مسئولیت های بیشتر به کارمندان را آموزش دهند. برای رسیدن به این هدف ایتدا مدیران باید در حوزه کوچینگ به توانمندی و آموزش لازم برای ایجاد تغییرات ساختاری در کسب و کار و سازمان را کسب کنند.
طبق تحقیقاتی که سازمان SHRM/Globoforce در سال ۲۰۱۶ انجام شد، دریافتند که ۹۰ درصد مدیران به وجود و اهمیت مربیگری در سازمان اعتقاد دارند. چرا که در مورد نحوه تصمیم گیری و افزایش تجربه کارکنان بخصوص ایجاد انگیزه برای فعالیت سازمانی نقش بسیار مهمی دارد.
برای رسیدن به مربیگری کارمندان لازم است ابتدا روش های خود مدیریتی را یاد بگیرید. شما اگر مدیر هستید دوست دارید وقتی به کارمندان خود نزدیک می شوید، یا در جمع آنها حضور دارید کارمندان احساس راحتی کرده و باعث به وجود آمدن احساسات منفی و عصبانیت یا نا امیدی و بی حوصلگی به دلیل ایجاد جو پر از استرس در کارمندان نشوید.
روی مهارت های کنجکاوی خود کار کنید!
به نیازات و شرایط زندگی کارکنان خود پی ببرید. باید بدانید کارمندان شما از نظر حقوق دریافتی چه نوع و سبک زندگی دارند و آیا راضی هستند و زندگی آنها چقدر چالش دارد. می توانید برای اینکار با کارمندان یک جلسه خصوصی بزارید با آنها صحبت کنید به دیدگاه آنها گوش کنید و در صورت نیاز نظرات اصلاحی خود را به آنها بدهید.
روی مهارت همدلی خود کار کنید.
همدلی یعنی اینکه بتوانید با تجربه درک افکار دیگران احساسات و شرایط شخص را از دیدگاه او بدانید. خود را جای او فرض کرده و بفهمید نسبت به چالش شغلی چه حسی دارد. سپس با شناخت نقاط ضعف با ارایه برنامه تشویقی برای افزایش مهارت فردی وی کمک کنید.
پرسش و پاسخ :
- چرا کوچینگ در رهبری مهم است؟
کوچینگ مهارتی لازم برای موفقیت سازمان در زمینه بهبود مهارتهای فردی نظیر هوش عاطفی، همدلی، خود کنترلی و خودآگاهی می باشد. تمام بازخوردهایی که از عملکرد افراد ارسال می شود به عنوان یک راهنما برای طراحی و رسم استراتژی سازمانی مورد استفاده قرار میگیرد.
- چگونه می توان در شرایط بحرانی یک مربی موفق بود؟
- ایجاد بستری برای آموزش به پرسنل در طول بحران
- از نظر هوش احساسی بتوانید با افراد زیر مجموعه خود همدلی کرده و آنها را درک کنید.
- دنبال داستان نبوده و همیشه واقع بین باشید.
- سعی کنید میل نیروها به واکنش های خارج از کنترل و زیاد کم کنید.
- بدانید چه کاری ارزش انجام دارد.
- برنامه های کوتاه مدت برای خود داشته باشید.
- کوچینگ به مدیران چگونه در توسعه مهارت رهبری کمک میکند؟
یک مدیر با آموزش لازم میتواند نقاط قوت و ضعف خود را شناخته و برای بهبود آن استراتژی درست بچیند. میتواند روی دستیابی به اهداف شغلی یا حرکت در مسیرهای جدید تمرکز بیشتری داشته باشد. در صورتی که مدیری از توان مدیریتی خارج شود با کمک کوچینگ میتواند مجدد به حالت قبل بازگردد. یکی از شاخصه های مهم در مدیریت و رهبری آشنایی و مهارت شرافت رهبری است که می توانید با مطالعه مقاله ضریب شرافت چیست ؟ به اطلاعات بیشتری دست یابید.
تفاوت بین مربیگری و مدیریت چیست؟
اگر بخواهیم به تفاوت مدیریت با مربیگری بپردازیم در تعریف ساده مدیریت شامل تمام چیزهایی می باشد که شامل هدایت کردن با حوزه اختیارات و نیازات برای یک هدف سازمانی محسوب می شود. اما در مربیگری مواردی مانند کاوش کردن در مورد موضوع هدف سازمانی، آسان کردن دست یابی به هدف، ایجاد تیم و جو همکاری و روش های بهبود هدف سازمانی در بلند مدت و خیلی موارد دیگر می شود.
مزایای کوچینگ برای سازمان یا کسب و کار چیست؟
۵ مزیت مهم کوچینگ در یک سازمان اهمیت دارد که شامل :
- توانمندی سازی کارکنان و افراد فعال در اهداف سازمانی
- ایجاد بستری برای مشارکت کارکنان و اعضای سازمان با مدیران و دیگر کارمندان در جهت اهداف سازمانی
- بهبود عملکرد فردی کارکنان
- ایجاد بستری برای یادگیری و مطالعه بیشتر کارمندان
- تعهد بالای کارکنان در امور سازمانی
برای شرکت در دوره های کوچینگ مدرسه کسب و کار آیا با ما تماس بگیرید.