معرفی کتاب وقتی نیچه گریست نوشته اروین یالوم
دنیای یک داستان خیالی با آمیزه ای از واقعیت می باشد که روایت فیلسوف آلمانی دکتر یوزف برویر در رویارویی با فریدریش نیچه که دست مایه ای از ذهن خلاق است تنظیم و منتشر شده است. کتاب وقتی نیچه گریست، در سال ۱۹۹۲ به زبان انگلیسی منتشر شده است. در این رمان روان شناختی خواننده با مفاهیم و معنی زندگی در روابط اجتماعی و فردی نظیر زناشویی و عشق آشنا می شود.
اروین یالوم در این کتاب با داستانی خیالی دو شخصیت فردریش نیچه و یوزف برویز را کنار هم قرار میدهد. در حالی که در واقعیت چنین ملاقاتی اتفاق نیفتاده است. مکالمات رد و بدل شده بین این دو عمدتا با چاشنی روانشناسی است که در قالب حالت های تند و منتقد گونه روایت شده است. در انتهای این صحبت نیچه متوجه می شود که دید غلطی نسبت به سالومه داشت و این دید اشتباه باعث می شود او گریه کند.
کتاب (وقتی نیچه گریست) آمیزهای است از واقعیت و خیال؛ جلوهای از عشق. در این کتاب یوزف برویر، از پایه گذاران روانکاوی، دانشجوی پزشکی جوانی به نام زیگموند فروید، همه اجزایی هستند که در ساختار رمان در هم تنیده میشود تا حماسه فراموش نشدنی رابطه خیالی میان بیماری خارقالعاده و درمانگری استثنایی را بیافرینند.
در ابتدای رمان لو سالومه این زن دست نیافتنی از برویر میخواهد تا با استفاده از روش آزمایش، درمان با سخن گفتن، به یاری نیچه ناامید و در خطر خودکشی بشتابد. در این رمان، دو مرد برجسته و اسرار آمیز تاریخ، تا ژرفای وسواسهای خویش پیش میروند و در این راه به نیروی رهایی بخش دوستی دست مییابند. برای اطلاعات بیشتر در باره نویسنده کتاب زندگی نامه اروین یالوم را مطالعه کنید.